sábado, enero 26

Presentació de la Guia d'Altes Capacitats

Ahir, 25 de gener a les 17.30 hores, membres de la Junta de Fanjac (presidència, assessoria legal i comunicació), van estar convidats a la sala Agora del Cosmocaixa a la presentació de la guia "Les altes capacitats: detecció i actuació en l'àmbit educatiu" on es recull un conjunt de bones practiques per al professorat per a detectar els alumnes talentosos i proposar programes per treballar dins l'aula. 

Com va comentar la honorable consellera Ireneu Rigau, va ser fa 5 anys quan la presidenta de Fanjac, Mª Dolors Rius i Funes, es va presentar al Parlament de Catalunya per demanar tractar de l’atenció i la innovació educativa dels nens i els joves amb altes capacitats intel·lectuals. Adjuntem Resolució.

Fanjac, como a membre del Grup de Treball de les Altes Capacitats i Superdotació, també ha col·laborat en l'edició d'aquesta guia, per que sigui més fàcil la tasca de detecció de l'alumnat en l'escola. 
 
A la presentació va intervenir el cardiòleg doctor Valentí Fuster, president científic del Centre Nacional d’Investigacions Cardiovasculars Carlos lll

Actualment, molts nens de l'associació estan ben atesos però encara tenim molts nens que, a dia d'ahir, pateixen a l'escola.

Encara ens queda molt a fer...


Nota de prensa del Departament d'Educació

Guia "Les altes capacitats: detecció i actuació en l'ambit educatiu"

Repercussions en la premsa

Europa press - Catalunya quiere doblar el número de alumnos detectados con altas capacidades

Agència Catalana de Notícies -Ensenyament elabora un protocol per detectar els alumnes amb altes capacitats i oferir-los l'atenció que necessiten


Diari Ara -  Primer pas per integrar els superdotats

Diari Ara - Ensenyament edita una guia de detecció

La Vanguardia - Catalunya quiere doblar el número de alumnos detectados con altas capacidades


El periódico.cat - Ensenyament vol detectar el doble de nens superdotats

La noticia.cat -Catalunya pretén augmentar el nombre d’alumnes amb altes capacitats


Gente Digital. - Catalunya quiere doblar el número de alumnos detectados con altas capacidades


Vilaweb - Catalunya vol doblar el nombre d'alumnes detectats amb altes capacitats